Deling af video på Snapchat fik tre unge dømt for voldtægt

Ulovlige optagelser af voldtægt blev delt på Snapchat og senere brugt som bevis, da tre unge mænd blev dømt for voldtægt, blufærdighedskrænkelse og ulovlig deling af video.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Pixabay

Endnu en gang har politiet nærmest fået beviser foræret i en alvorlig straffesag, hvor optagelser af en forbrydelse er blevet delt på sociale medier.

Tre unge mænd blev i denne uge dømt for at have voldtaget en jævnaldrende pige.

En af voldtægtsmændene blev desuden dømt for at have optaget og delt flere videoklip af de seksuelle krænkelser på Snapchat, og en anden af mændene blev også dømt for at have gemt fire videoklip på sin mobil.

De tre unge mænd blev hver især idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel. Det skriver Retten i Lyngby på hjemmesiden domstol.dk, hvor du kan læse mere om sagen.

Alle tre havde nægtet sig skyldige i voldtægt, men de to, som blev dømt for videoklippene havde erkendt sig skyldige i henholdsvis blufærdighedskrænkelse og ulovlig deling.

Og netop videoklippene endte med at blive afgørende i straffesagen. Det fremgår klart af et uddrag af dommen, som HovsaDeling har tygget igennem.

Retten skriver utvetydigt, at dommen for voldtægt støttes af de ulovlige videoklip og af korrespondancen i en lukket Snapchat-gruppe, hvor en af gerningsmændene delte videoklip af krænkelserne med yderligere syv unge mænd.

“De tiltaltes forklaringer er utroværdige, og de passer ikke med hverken det, man kan se på de i retten foreviste videofiler med korte sekvenser af forløbet, eller med indholdet i korrespondancen, der blev lagt op og delt på Snapchat,” skriver retten.

De tre dømte skal desuden betale 120.000 kroner i erstatning for tort til offeret i sagen.

HovsaDeling har tidligere skrevet om politisager, hvor de mistænkte gerningsmænd deler optagelser på sociale medier.

Det gælder blandt andet i sager om trusler og vold, hvor flere formodede gerningsmænd er blevet anholdt, efter at de har lagt optagelser ud på nettet.

Og det gælder også i straffesagerne mod den kontroversielle partistifter og youtuber Rasmus Paludan, der flere gange er dømt for racisme og racistisk propaganda på sociale medier.

Efter dommen i slutningen af juni har Rasmus Paludan meddelt, at han anker dommen til landsretten. Han har tidligere anket en sag om racisme til landsretten, og her blev han også dømt for racisme og racistisk propaganda via sociale medier.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *