Politiet advarer mod at dele overfaldsvideo, som florerer på Facebook

Video med voldeligt overfald på en ung mand på et toilet bliver delt flittigt på sociale medier, men det kan være strafbart for dem, der deler opslaget, som den formodede gerningsmand har lagt på Facebook. Nu advarer politiet om konsekvenserne.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Pixabay

Politiet tager stærkt afstand fra, at man filmer vold og deler optagelserne med andre. Og de, der efterfølgende deler sådan en video, risikerer også at foretage sig noget ulovligt.

Sådan lyder advarslen fra politiet, som har fået en række henvendelser om en video, der viser et voldeligt overfald på en ung mand på et toilet.

“Overfaldet er filmet og efterfølgende lagt ud på sociale medier,” oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet er godt i gang med efterforskningen og har identificeret den formodede gerningsmand, som er sigtet i sagen. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Næste skridt er, at politiet skal have hjælp fra Facebook til at få videoen slettet.

“Vi opfordrer derfor til, at man ikke gemmer eller deler videoen. Den har en sådan karakter, at det kan være ulovligt at dele den af hensyn til offeret,” lyder advarslen fra politiet.

“Vi tager stærkt afstand fra, at man filmer vold og derefter lægger optagelserne ud offentligt – uanset om man kalder det skete Happy Slapping eller ej,” siger politiinspektør Kaj Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet opfordrer samtidig “forældre til teenagere” til at bruge tid på at forklare deres børn om de alvorlige konsekvenser af både overfaldet og det, at man filmer overfaldet og deler optagelserne med andre.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *