Tre personer anholdt og sigtet for at dele videoer med trusler på TikTok

Trusler mod navngivne personer og andre ulovligheder på video får nu konsekvenser for de formodede gerningsmænd. Politiet anholdt i dag tre personer, der mistænkes for at have delt videoerne på det sociale medie TikTok.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Politiet anholdt i dag tre personer, som sigtes for blandt andet at fremsætte trusler via det sociale medie TikTok.

De tre mænd, som er 18, 18 og 19 år, mistænkes for at true navngivne personer i flere videoer, ligesom de har lagt en række videoer med andre typer kriminelle handlinger på TikTok.

“Det er en sag, som Sydøstjyllands Politi tager meget alvorligt, og derfor sætter vi hurtigt ind over for at få stoppet og fjernet videoerne og få stillet de ansvarlige til ansvar for deres handlinger,” siger vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fra Sydøstjyllands Politi.

Politiet oplyser, at nogle af videoerne viser personer i offentlig tjeneste, mens de udfører deres job.

“Til videoerne er der så fremsat trusler ved brug af hashtags og tekster med trusler og navne på myndighedspersonerne samt emojis med knive og lignende,” oplyser politiet i en pressemeddelelse om sagen.

De tre mænd mistænkes også for at stå bag videoer af blandt andet:

  • en sovende kvinde på gaden, der forulempes, ved at der bliver hældt øl ud over hende
  • trusler fremsat mod en person på løbehjul
  • tyveri fra indkøbsvogne
  • forsøg på tyveri af en lastbil
  • en kost, der smadrer en rude.

Sagen er blevet efterforsket siden den 4. maj 2020, da politiet modtog en anmeldelse. I dag mødte politiet op hjemme hos de tre personer for at anholde dem og ransage deres hjem.

Alle tre mistænkte blev sigtet for blandt andet at have fremsat trusler om vold og trusler på livet mod nogen i offentlig tjeneste.

“Vi kan se, at nogle af videoerne er blevet delt og liket af andre, og det vil på det kraftigste råde folk til at lade være med. Og vi vil også gerne opfordre forældre til at være opmærksomme på, at deres børn og unge ikke får delt videoer med kriminelle handlinger, eller som har et grænseoverskridende indhold,” lyder opfordringen fra Carsten Thostrup.

I forbindelse med efterforskningen har TikTok hjulpet politiet med at sikre videoerne. Politiet har efterfølgende bedt TikTok om at fjerne videoerne fra sin platform.

De tre sigtede er alle fra Vejle-området.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *