Dømt for terror og drab: Norsk terrorist filmede angreb på moské

Den norske racist Philip Manshaus ville filme sit angreb på en moské til brug på sociale medier. Optagelserne blev et centralt bevismateriale i straffesagen, og han blev i dag idømt 21 års forvaring for terror og drab.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Daniel de Niazi/Pixabay

En 22-årig nordmand med højreekstremistiske holdninger blev i dag idømt 21 års forvaring med en mindstetid på 14 år for drab og terror.

Philip Manshaus, der er erklæret racist og nazisympatisør, blev dømt for at dræbe sin stedsøster og for at angribe Al-Noor-moskeen i den norske by Bærum den 10. august 2019.

Den norske terrorist ville filme sit angreb på moskeen til brug på sociale medier, men optagelserne endte i stedet med at blive brugt som bevis i straffesagen mod gerningsmanden.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby har tidligere oplyst, at politiet betragtede videoen som centralt bevismateriale.

I retten har den dømte forklaret, at han var inspireret af en terrorist, der angreb to moskeer og dræbte 51 personer i den newzealandske by Christchurch i marts 2019.

I Christchurch lykkedes det for gerningsmanden at dele optagelserne på sociale medier, mens terrorangrebene fandt sted.

Hovsa-Deling har flere gange skrevet om ulovlig deling af gerningsmandens live-streamede optagelser fra Christchurch.

Dommen fra straffesagen i Norge i dag fylder 40 sider, og du kan læse mere om sagen og udfaldet på det statslige norske tv-selskabs hjemmeside nrk.no.

Hovsa-Deling har også skrevet om en anden type kriminalitet, hvor teenage-drenge filmer overfald på andre unge og deler optagelserne af deres ofre på sociale medier.

Også her kan optagelserne blive brugt af politiet i forbindelse med efterforskningen og et eventuelt retsligt efterspil.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *