Drenge helt ned til 12 og 13 år filmer overfald og afslører sig selv på sociale medier

Overfald på video eller fotos, som voldsmændene selv optager og deler med andre blandt andet via sociale medier, kan hjælpe politiet i efterforskningen, og optagelserne kan også bruges som beviser i en eventuel straffesag.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Pixabay

Sagerne om voldsmænd eller -drenge, der fotograferer eller videofilmer overfald, griber om sig.

Men når voldsmændene efterfølgende deler optagelserne med andre, giver de samtidig politiet gode kort på hånden, når sagen skal efterforskes.

Det er blandt andet tilfældet i flere sager med mindreårige, der mistænkes for at have overfaldet andre børn og unge med henblik på at dele voldsudgydelserne på sociale medier.

Hovsa-Deling har tidligere fortalt om tre teenagere i alderen fra 13 til 14 år, der filmede, hvordan de overfaldt en 15-årig dreng, og bagefter delte optagelserne på sociale medier.

Tidligere samme måned lykkedes det for politiet at identificere to drenge på 12 og 13 år i en tilsvarende sag.

De to mistænkes for at have overfaldet en 11-årig dreng på en skaterbane i Skovlunde den 23. marts. Og de to drenge mistænkes samtidig for at have filmet overfaldet og delt optagelserne på sociale medier.

“Jeg håber, at denne sag understreger for alle, at et sådan forhold både er groft og noget, der bliver taget ganske alvorligt,” understreger vicepolitiinspektør Thomas Mejborn fra Københavns Vestegns Politi på politiets hjemmeside.

Politiet fik hjælp fra offentligheden til at identificere de to mistænkte, og nu bliver det også en sag for de sociale myndigheder og Ungdomskriminalitetsnævnet. Det kan du læse mere om her.

Det er ikke “kun” mindreårige, der deler optagelser af deres egne voldsudgydelser. Også nogle voksne voldsmænd gør det, og her kan optagelserne bruges som bevis i en eventuel straffesag.

I april blev en 29-årig mand fra Sønderborg-egnen idømt to et halvt års fængsel for grov vold mod en ung mand, hvor gerningsmandens egne optagelser indgik i sagen.

Politiet beskriver, hvordan den 29-årige voldsmand tvang sit offer til at tage tøjet af, fotograferede offerets skader og efterfølgende sendte billederne videre.

Her kan du læse mere om straffesagen fra Sønderborg.

Flere medier har skrevet om unge voldsmænds videoer, der dukker op på sociale medier som Instagram. Her kan du læse mere.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *