Anklager: Rasmus Paludan spreder racistisk propaganda på Facebook og YouTube

Straffesagen mod blogger og partistifter Rasmus Paludan omfatter 14 tiltalepunkter, hvoraf fire drejer sig om lovovertrædelser på de sociale medier Facebook, YouTube og Twitter. Hovsa-Deling har set nærmere på anklageskriftet.

Tekst og foto: Jens Work Kristensen

Rasmus Paludan, der har gjort sig kendt for sine højreekstreme ytringer og demonstrationer mod muslimer, står endnu en gang tiltalt for at sprede racistisk propaganda via sociale medier.

Straffesagen mod Rasmus Paludan kører ved Retten i Næstved. Dommen ventes afsagt i dag, og den tiltalte risikerer ubetinget fængsel, hvis han bliver dømt for racistisk propaganda.

Han er tidligere blevet idømt en betinget fængselsstraf for samme type forbrydelse.

Rasmus Paludan blev i april 2019 dømt for racisme, efter at han havde delt en video med racistisk indhold på YouTube.

Dengang ankede han sagen til landsretten, men også her blev han dømt i sagen.

Alt i alt står Rasmus Paludan nu tiltalt for 14 lovovertrædelser. Tiltalerne omfatter en række overtrædelser af racismelovgivningen, og hertil kommer brud på persondataloven, straffelovens bestemmelser om æreskrænkelse og færdselsloven.

Hovsa-Deling har fået aktindsigt i anklageskriftet, og det er først og fremmest de mange forhold, som har at gøre med racistiske udtalelser, der springer i øjnene.

En stor del af bevismaterialet består af videoer, som Paludan får optaget, når han taler grimt om muslimer og andre etniske minoriteter i forbindelse med sine kontroversielle demonstrationer.

En af videoerne har politiet fundet på YouTube på en kanal, der sættes i forbindelse med Paludans bestræbelser for at blive valgt ind i Folketinget. Videoen, som varer knap en time, er optaget i Frederikssund.

En anden video, som er optaget i Holstebro, lå frit tilgængelig på Facebook på en side, der laver propaganda for partiet Stram Kurs.

Paludan har også brugt Twitter til at ytre sig grimt om bl.a. grønlænderne.

I alle tre tilfælde vurderer anklagemyndigheden, at der er tale om racistisk propaganda, som er ulovligt ifølge straffeloven.

Ifølge anklageskriftet har Paludan også brugt Twitter til at fortælle, at en navngivet person var blevet meldt til politiet, og det betragter anklagemyndigheden som en overtrædelse af databeskyttelsesloven.

Anklagemyndigheden kræver desuden, at Paludan frakendes retten til at arbejde som forsvarsadvokat. Ifølge anklageskriftet risikerer Paludan også at miste kørekortet på baggrund af en række færdselsforseelser, som han er tiltalt for.

Den tiltalte har nægtet sig skyldig i alle forholdene.

Flere andre medier har skrevet om straffesagen. Her finder du mere om sagen på dr.dk.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *