Strid om millioner og fængselsstraf for ulovlige fotos efter Emiliano Salas flystyrt

Rædselsfulde sager har givet travlhed hos advokaterne efter den argentinske fodboldspiller Emiliano Salas død. To klubber strides om betalingen i forbindelse med Salas klubskifte, og to personer er blevet dømt for at dele fotos af den dræbte.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Cardiff City FC

Fodboldfans over hele verden markerede deres medfølelse med de efterladte, da Emiliano Sala styrtede ned med et fly i Den Engelske Kanal den 21. januar.

Men ud over sorgen og savnet af den argentinske fodboldspiller, så har hans død også udløst en helt anden type reaktioner, som vækker afsky og rædsel.

For der første er der striden mellem de to fodboldklubber, som netop havde offentliggjort Salas skifte fra Nantes til Cardiff – to dage før han blev dræbt. Cardiff har simpelthen sagt nej til at betale transfer for Sala, fordi han ikke nåede at starte i klubben, inden han døde.

For det andet er der den morbide skandale om offentliggørelsen af fotos af Emiliano Salas lig i forbindelse med obduktionen i Storbritannien.

I slutningen af september blev to personer dømt for at have delt de makabre fotos, som aldrig skulle have været taget, og endnu mindre skulle have været offentliggjort.


Ligesom i Danmark er det også i Storbritannien ulovligt at offentliggøre den slags fotos, hvor det er åbenlyst, at de pårørende har krav på respekt fra offentligheden.

Sagen resulterede i domme på fængsel i henholdsvis fem og 14 måneder til de to dømte, der havde vist eller delt billederne med venner og familie – med det resultat at billederne efterfølgende blev delt uhæmmet på sociale medier.

Emiliano Salas søster var en af dem, der uforvarende endte med at se et af billederne på Instagram.

Men nu tilbage til pengestriden mellem de to fodboldklubber: Det internationale fodboldforbund FIFA har beordret Cardiff til at betale seks millioner euro som første afdrag ud af en samlet betaling på i alt 17 millioner euro, som de to klubber var blevet enige om.

Cardiff har sagt nej til at betale. FIFA insisterer.

“Det værste eksempel på fodboldklubbers grådighed og mangel på ansvar,” lød det i de britiske medier og som her på Twitter.

Du kan stadig læse om Sala på hans officielle Twitter-profil. Som her hvor han siger et sidste farvel til sine klubkammerater i FC Nantes i forbindelse med skiftet til Cardiff.

https://twitter.com/EmilianoSala1/status/1087321200265695232

På Twitter kan du også gense Emiliano Salas mange mål for Nantes som her, hvor den franske klub fejrer hans tre år og 42 mål for klubben tilbage i december.

https://twitter.com/FCNantes/status/1086929074906378240
Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *