Dømt for at udstille mistænkt for voldtægt mod niårig pige med navn og foto på Facebook

31-årig mand idømt bøde på 15.000 kroner for at hænge en mistænkt ud med navn og foto på Facebook i sag om voldtægt, frihedsberøvelse og trusler mod niårig pige fra Vinderup ved Holstebro.

Af Jens Work Kristensen

Folk, der er mistænkt for en forbrydelse, risikerer at blive hængt ud med både navn og billede – også på sociale medier.

Men det kan være strafbart at dele den slags private oplysninger.

I dag faldt der dom i en sag, hvor en 31-årig mand fra Valby i København var tiltalt for at hænge en mistænkt og senere dømt voldtægtsmand ud på Facebook. Det skriver flere medier i dag.

Den 31-årige blev i dag idømt en bøde på 15.000 kroner, fordi han havde lavet et opslag på Facebook, hvor han fortalte, at Midt- og Vestjyllands Politi havde anholdt en mand i voldtægtssagen, og opslaget var forsynet med både navn og foto af den mistænkte.

Det var ifølge politiets oplysninger til pressen den første dom om brud på databeskyttelsesloven, som trådte i kraft i 2018.

Facebook-sagen udspringer af en voldtægtssag, der rystede den lille stationsby Vinderup tilbage i juni 2018. En niårig pige blev samlet op af en mand og kørt til Mors, hvor hun blev voldtaget.

Godt et år efter blev en 35-årig mand dømt til forvaring, som er fængsel på ubestemt tid, for at have voldtaget pigen. Dommen i voldtægtssagen faldt 5. juli i år, og den dømte appellerede dommen til landsretten.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *