Australien og New Zealand i kamp mod deling af terrorvideo fra Halle

Australiens kommissær for digital sikkerhed truer med millionbøder mod flere hjemmesider, der har delt den tyske terrorists videooptagelser fra attentaterne i Halle, som blev sendt live på Twitch. Også i New Zealand er videoen blevet forbudt, men det har ikke fjernet den fra nettet.

Af Jens Work Kristensen

Mens danske myndigheder tøver med at melde noget ud om den meget omtalte terrorvideo fra Halle, så har andre lande for længst taget kampen om mod folk, der deler videoen på nettet.

I Australien har en særlig kommission for digital sikkerhed truet med at retsforfølge firmaer, der deler videoen, som blev optaget af den formodede terrorist og streamet på det sociale medie Twitch, mens terrorhandlingerne stod på.

Det skriver The Daily Telegraph, som fortæller, at den såkaldte
eSafety Commissioner har beordret to udenlandske hjemmesider til at fjerne terrorvideoen, og hvis ikke det sker, risikerer de millionbøder.

Dermed tester de australske myndigheder nye beføjelser, der er trådt i kraft efter terrorangrebet i Christchurch i New Zealand 15. marts, hvor en australsk terrorist angreb to moskeer og dræbte 51 mennesker.

Også i Christchurch videofilmede terroristen sine handlinger, og meget tyder nu på, at den tyske terrorist har kopieret fremgangsmåden fra Christchurch.

Truslerne om millionbøder fik dog ikke umiddelbart de to hjemmesider til at fjerne terrorvideoen fra Halle.

Videoen fra Halle blev live-streamet på det sociale medie Twitch, og selv om Twitch for længst har fjernet videoen, er der mange, der har delt den via andre sociale medier, og den findes derfor stadig på nettet i forskellige versioner.

Også HovsaDeling har hver dag kunnet finde redigerede versioner af terrorvideoen på nettet – og det var også muligt i dag, bl.a. på flere profiler på Twitter.


Også i New Zealand har terrordrabene i Tyskland vakt bestyrtelse. Her har myndighederne for længst meldt ud, at deling af terrorvideoen er ulovlig.

Ifølge udmeldingen fra David Shanks, som er chef for New Zealands censurmyndighed, er det også ulovligt at se terrorvideoen, såvel som at downloade den. Det skriver Stuff, som er New Zealands største og mest populære nyhedssite.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *