Stort dagblad trodser navneforbud efter skyderiet i Field’s

Politiet efterforsker i øjeblikket flere tilfælde, hvor brugere af sociale medier har offentliggjort navn, billeder eller video af den sigtede efter det fatale skyderi i Field’s.

Af Jens Work Kristensen
Arkivfoto: Karolina Grabowska/Pixabay

Det er ikke “kun” privatpersoner, som er med til at sprede oplysninger om den drabssigtede fra Field’s på sociale medier, selv om der er navneforbud i sagen.

Der er også etablerede medier, som ignorerer rettens beslutning om navneforbud, som har til formål at forhindre, at offentligheden får kendskab til navnene på den sigtede eller skudofrene.

I Sverige har et landsdækkende dagblad sat navn på den sigtede drabsmand både på avisens hjemmeside og på sociale medier, hvor dagbladet promoverer sine udgivelser.

Det er faldet flere brugere af Twitter for brystet, at det svenske dagblad dermed ignorerer rettens navneforbud.

Også Københavns Politi ser med alvor på det svenske dagblads beslutning om at skrive navnet i flere artikler og opslag, som er offentliggjort, efter at Københavns Byret nedlagde navneforbud i forbindelse med grundlovsforhøret dagen efter skyderiet i Field’s.

“Vi har allerede fokus på det, og sagen ligger hos vores efterforskere,” siger vicepolitiinspektør Trine Fisker, Københavns Politi.

Hun ønsker ikke at kommentere, hvilke konsekvenser det kan få, at det svenske dagblad ignorerer det danske navneforbud.

Ved afslutningen af denne artikel var det stadig muligt for HovsaDeling at finde navnet på den drabssigtede på det svenske dagblads hjemmeside og på dagbladets opslag på sociale medier.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *