En uge efter skyderiet i Field’s: Den drabssigtede oversvømmer sociale medier

Mange har brugt sociale medier som YouTube og Twitter til at dele navn, billeder eller videoer af den 22-årige mand, som er sigtet for det fatale skyderi i shoppingcentret Field’s søndag 3. juli.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Københavns Politi

En uge efter det fatale skyderi i shoppingcentret Field’s ligger der fortsat masser af opslag på sociale medier med og om den 22-årige mand, som er sigtet i sagen og varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

Det var i dag let for HovsaDeling at finde både billeder, videoer og navnet på den sigtede på flere sociale medier.

Det kan være problematisk af flere grunde, og politiet har for længst advaret mod at dele billeder og videoer af “tilskadekomne og andre” på de sociale medier, efter skyderiet, hvor tre personer blev dræbt og flere blev såret af skud eller fik skader under tumulterne.

Som politiet tidligere har forklaret, kan det være strafbart at dele den slags på sociale medier.

Og det gælder også navnet på den sigtede, eftersom retten har nedlagt navneforbud i sagen.

Der er tidligere folk, som er blevet dømt for at overtræde et navneforbud ved at offentliggøre navnet på en sigtet på sociale medier.

Her kan du læse om en sag, hvor en person blev dømt for at hænge en sigtet hacker og krænker ud på Facebook som tidligere omtalt på HovsaDeling.dk.

Politiet bekræfter over for HovsaDeling, at det er svært at bremse delingen af ømtåleligt indhold i en sag som drabssagen fra Field’s.

“Vi forsøger at samle op på det, men det løber stærkere, end vi kan følge med,” siger vicepolitiinspektør Trine Fisker, Københavns Politi, der opfordrer borgerne til at anmelde det til politiet, hvis de bliver opmærksomme på ulovlig deling af navne, billeder eller videoer på sociale medier.

HovsaDeling har forgæves forsøgt at få en kommentar fra YouTube via presseafdelingen hos Google, som ejer medieplatformen.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *