Dømt for at bringe foto af terroroffers afhuggede hoved og for at bryde navneforbud

Retten i Aalborg har dømt en 51-årig mand for flere tilfælde af ulovlig deling af indhold i forbindelse med omtale af terrorsager.

Af Jens Work Kristensen

Der kan være flere særlige hensyn at tage, når man skriver om terrorsager. Det må en 51-årig mand sande, efter at han er blevet dømt for flere tilfælde af ulovlig deling i forbindelse med omtale af nogle af de involverede i flere terrorsager.

Den 51-årige blev dømt for at have publiceret flere gruopvækkende fotos af et fransk terroroffer på en islamkritisk blog, hvor han blandt andet har publiceret et foto af den afdøde franskmands afhuggede hoved.

Dermed overtrådte den 51-årige straffelovens bestemmelser om offentliggørelse af indhold, som det er åbenlyst, at offentligheden ikke skal have adgang til.

Det viser et udskrift af dommen fra Retten i Aalborg, som har givet HovsaDeling aktindsigt i dommen.

Desuden blev den 51-årige dømt for at have overtrådt et navneforbud i forbindelse med en anden terrorsag, som den dømte havde skrevet om på flere hjemmesider.

Den 51-årige havde i retten undskyldt sig med, at han ikke var den eneste, der havde offentliggjort navnet på den terrorsigtede person, uanset at der var nedlagt navneforbud.

“Den omstændighed, at andre medier omtalte den sigtedes navn eller på anden måde offentliggjorde hendes identitet, kan ikke føre til et andet resultat,” skriver Retten i Aalborg i dommen.

Den 51-årige blev idømt 60 dages fængsel plus en bøde på 25.000 kroner, men straffen blev gjort betinget under forudsætning af, at den dømte udfører samfundstjeneste i 80 timer og ikke begår noget strafbart i et år efter dommen. Den dømte skal desuden være under tilsyn fra Kriminalforsorgen.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *