Russiske medier deler videoer af folk i angst under masseskyderi i USA

Masseskyderier i USA bliver fulgt tæt i Rusland, hvor videoer af folk på flugt fra attentatmanden i Texas deles på etablerede netmedier og sociale medier som Twitter uden noget etisk filter.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Pixabay

Sager om masseskyderier i USA vækker opmærksomhed over hele verden – også i Rusland, hvor statslige medier bidrager til at dele videoer optaget under skyderierne på både etablerede netmedier og sociale medier.

Her er det den statslige russiske mediekoncern RT, som deler barske klip fra masseskyderiet i går i Texas, hvor flygter fra skyderierne, kaster sig ned på jorden eller skriger i panik.

Det er gruopvækkende klip, som fortæller om frygt og rædsel, og som de færreste ville anbefale til hverken børn eller voksne.

“Se videoer af folk, som flygter og søger skjul,” lyder opfordringen fra RT på Twitter, hvor TV-stationen linker til det, som de selv beskriver som “rystende optagelser”.

Det fremgår ikke, om den beskrivelse er ment som en advarsel, men uanset hvad der er hensigten, så har RT altså valgt at bringe klippene, mens andre medier har sorteret dem fra, fordi de viser folk i en hjerteskærende og ydmygende situation, som andre ikke behøver at se.

På TV-stationens engelsksprogede nyhedssite linker RT til hvert enkelt af de grufulde videoklip, som for længst er blevet delt på sociale medier som Twitter.

Masseskyderiet i Odessa fandt sted lørdag og kostede både liv og helbred. Søndag formiddag rapporterede amerikanske medier om mindst seks dræbte og 24 kvæstede.

Også gerningsmanden blev dræbt, og det skete i en skudveksling med politiet.

HovsaDeling har spurgt RT, hvad der er begrundelsen for at vise de chokerende klip, men der var ikke kommet noget svar, da artiklen her blev publiceret.

OPDATERING: Senere søndag fortalte amerikanske medier, at politiet nu meldte om i alt otte dræbte og 24 kvæstede. Det skriver bl.a. cbsnews.com her. Ifølge samme medie har politiet oplyst, at drabsmanden havde brugt et våben af typen AR-15 som det, der er afbilledet i denne artikel.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *