Milliardbøde: Google og YouTube har ulovligt registreret børn for at sælge reklamer

YouTube har systematisk indsamlet personlige oplysninger om børn uden forældrenes samtykke for at sælge målrettede reklamer, og det udløser nu to bøder på samlet over en milliard kroner.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Pixabay

Der er grænser for, hvad sociale medieplatforme må registrere om sine brugere, og den grænse har videodelingstjenesten YouTube overskredet i årevis.

Det koster nu YouTube og ejerselskabet Google en milliardbøde.

Bøden skal de to firmaer betale, fordi YouTube har
indsamlet personlige oplysninger om børn uden forældrenes samtykke.

To amerikanske myndigheder har samarbejdet om sagen mod Google og YouTube, og det er forbrugermyndigheden Federal Trade Commission og New Yorks anklagemyndighed.

De beskylder YouTube for at have brugt de personlige oplysninger til at levere målrettede reklamer til seerne på YouTube-kanaler med indhold, der henvender sig til børn. Og det har ifølge kritikerne indbragt YouTube millioner af dollars i fortjeneste.

Afgørelsen lyder, at Google og YouTube skal betale 136 millioner dollars til Federal Trade Commission og yderligere 34 millioner dollars til New Yorks anklagemyndighed. Alt i alt svarer det til over 1,1 milliarder kroner. Detaljerne kan du læse meget mere om på Federal Trade Commissions hjemmeside ftc.gov.

Sagen er klart den største nogen sinde mod Google og YouTube. Og dimensionerne blev skåret ud i pap på det konkurrerende sociale medie Twitter i dag.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *