Trump under kritik for at afsløre muligt spionfoto fra Iran på Twitter

Præsident Donald Trump har delt et foto af iranske raketfaciliteter på sociale medier, og det kan bl.a. afsløre hemmeligheder om USA’s overvågning af Iran.

Af Jens Work Kristensen

Ups, er det et spionfoto? USA’s præsident Donald Trump har endnu en gang været hurtigt ude med et kontroversielt opslag på Twitter.

Fredag delte Trump et foto af det, som han beskriver som et “katastrofalt uheld” på en platform for opsendelse af satelitter i Iran.

Ifølge kritikere, som har kigget nærmere på billedet, er det i langt bedre opløsning end de sædvanlige satellitfotos. Derfor kan der være tale om fortroligt materiale fra efterretningsvæsnet, og nogle gætter på, at det kan være et spionfoto optaget i iransk luftrum.

Selv bedyrer Trump, at han som præsident har ret til at offentliggøre sådan et foto.

Problemet er imidlertid, at Trump risikerer at udbasunere, præcis hvor gode amerikanerne er til at udspionere fremmede magter, og det er oplysninger, som normalt holdes tæt ind til kroppen. Det skriver New York Times, som i øvrigt tidligere på året kunne afsløre, at USA i hemmelighed arbejder med planer om at sabotere Irans udvikling af raketter og missiler.

I sit kontroversielle opslag på Twitter skriver Trump uopfordret, at USA ikke var involveret i det omtalte uheld i Iran. Samtidig ønsker han iranerne held og lykke med at opklare, præcis hvad der udløste uheldet.

Det er uklart, om Trump har til hensigt at håne iranerne, eller han blot vil komme eventuelle beskyldninger i forkøbet.

Samtidig afviser iranerne, at der er sket nogen skade på den satelit, som står til at skulle sendes i kredsløb om jorden.

“Good Morning Donald Trump!” lød det på Twitter lørdag morgen, da Javad Azari Jahromi, som er minister for information og kommunikationsteknologi, fremviste satelitten “Nahid I”.

“Satelitten er på laboratoriet, og pressen kan komme og se den,” lød det fra Javad Azari Jahromi ifølge iranske medier, som fortæller, at ministeren senere på morgenen viste journalister og fotografer rundt på rumforskningscentret, hvor satelitten fremstod intakt.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *