Misbrug af Facebook-profiler til byttekatalog med nøgenfotos koster million-erstatning

Blufærdighedskrænkelse koster en 25-årig mand fra Aalborg fem måneders betinget fængsel plus 1,6 millioner kroner i godtgørelse til 329 kvinder, fordi deres billeder fra Facebook blev misbrugt til online byttekatalog med nøgenbilleder.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Gerd Altmann/Pixabay

En 25-årig mand fra Aalborg blev i dag idømt fem måneders betinget fængsel for blufærdighedskrænkelse over for 590 kvinder, fordi han har misbrugt deres profilbilleder fra Facebook til et online byttekatalog for nøgenbilleder.

Den dømte skal desuden betale tortgodtgørelse til 329 af kvinderne, som bliver tildelt 5000 kroner hver.

Den samlede tortgodtgørelse, som manden er dømt til at betale, løber op i over 1,6 millioner kroner.

Yderligere en person er sigtet i forbindelse med politiets efterforskning af det omfattende sagskompleks, og det drejer sig om en 25-årig mand fra Hillerød.

TV2 omtaler sagen fra Retten i Aalborg som den seneste i en lang række sager, hvor billeder eller videoer af piger og kvinder er blevet delt på nettet.

Også i “Viborg-sagen” fra 2011 var der tale om et stort antal ofre. Sagen handlede om salg af digitale filer med hundredvis af intime billeder af piger fra Viborg-området.

Den hidtil meste omtalte sag herhjemme er “Umbrella-sagen”, hvor over 1000 personer blev sigtet for at distribuere seksuelt krænkende materiale. Her fastslog Højesteret i 2019, at der var tale om børneporno, når børn og unge deler en video med jævnaldrende.

Sagen fra Aalborg blev behandlet som en tilståelsessag, idet den 25-årige havde erkendt sin rolle.

Hovsa-Deling har tidligere omtalt, hvordan sagen har været beskrevet i andre medier.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *