Offer for ulovlig billeddeling står frem: Mathilde blev krænket digitalt

26-årige Mathilde Bugge er en af de hundredvis af kvinder, som står som ofre i en sag om blufærdighedskrænkelse, der kører i retten i øjeblikket. Nu fortæller hun sin historie om, hvordan hendes profil på Facebook blev misbrugt.

Af Jens Work Kristensen
Illustration: Gerd Altmann/Pixabay

Den 26-årige Mathilde Bugge er en af de mange danske kvinder, der er blevet ofre for ulovlig deling af private fotos på nettet.

Hun er journalistpraktikant på DR, og nu står hun frem og fortæller sin historie under overskriften “En mand bag en skærm stjal min ret til at bestemme, hvem der skal se mig nøgen”.

Det sker i forbindelse med, at straffesagen mod en af de involverede kører ved retten som omtalt på Hovsa-Deling i går.

“Jeg håber, at det her kan være et skridt i retning af, at vi lærer at opføre os ordentligt digitalt, skriver Mathilde Bugge i sin historie på dr.dk som forklaring på, hvorfor hun står frem.

Mathilde Bugge har tidligere oplevet at få tilsendt et foto af sig selv i delvis afklædt tilstand via Instagram.

Og i forbindelse med den igangværende straffesag er en 25-årig mand tiltalt for blufærdighedskrænkelse, fordi han ifølge anklagemyndigheden har brugt 590 danske kvinders profilbilleder fra Facebook i et online katalog, der tilbyder adgang til intime billeder.

Mathilde Bugge fortæller, at hun er en af de hundredvis af kvinder, der ufrivilligt er blevet brugt som blikfang til det ulovlige billedgalleri.

“Vi har retten til at bestemme over vores egen krop og retten til at sige til og fra. Og den blev taget fra mig, den dag en person besluttede at dele billeder af mig,” skriver Mathilde Bugge i sin historie på dr.dk.

Hovsa-Deling har tidligere fortalt om politiets arbejde med at finde frem til de mange kvinder, der ufrivilligt optræder i det ulovlige billedkatalog.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *