71-årig kvinde dømt for deling af terrorvideo fra Marokko på Facebook

En 71-årig dansk kvinde blev i denne uge idømt seks måneders betinget fængsel for at dele en terrorvideo på Facebook efter drabet på en dansk og en norsk kvinde i Marokko.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Pixabay

Det er ikke i orden at dele fotos eller videooptagelser af drab på sociale medier.

Sådan lyder advarslen gang på gang fra politiet, og alligevel er der adskillige danskere, der har delt en meget omtalt terrorvideo, der er optaget i forbindelse med islamistiske terroristers drab på en dansk og en norsk kvinde, som var på vandretur i Marokko i december 2018.

I denne uge blev en 71-årig kvinde fra Herlev idømt seks måneders betinget fængsel for ulovlig deling af terrorvideoen.

Videoklippet viser drabet på en af kvinderne, og det er de optagelser, som den 71-årige kvinde blev dømt for at dele på Facebook kort efter terrorhandlingen. Det skriver politiet på sin hjemmeside.

HovsaDeling har tidligere omtalt sagerne mod de adskillige danskere, som er blevet sigtet for at dele terroristernes videooptagelser.

Den seneste dom, som faldt i Retten i Glostrup i denne uge, er ifølge politiet den hidtil hårdeste dom for deling af den såkaldte “Marokko-video” på sociale medier.

Ifølge tiltalen delte den 71-årige kvinde videoen på en islamkritisk Facebook-side kort tid efter drabet.

“At lægge denne slags materiale ud offentligt er strafbart, og dommen viser, med hvilken alvor retten ser på deling af sådanne billeder,” lyder det fra senioranklager Peter Rask på politi.dk efter torsdagens dom.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *