Dømt for at dele drabsvideo fra Marokko

Adskillige danskere er sigtet for at have delt formodede terroristers video, optaget i forbindelse med drabet på en dansk og en norsk kvinde på vandretur i Marokko. Mandag blev en kvinde idømt betinget fængsel og samfundstjeneste i en af straffesagerne.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Octavio Lopez Galind/Pixabay

Der er faldet dom i en straffesag, der udspringer af en formodet terrorhandling i Marokko i december 2018, hvor en dansk og en norsk kvinde blev dræbt under en vandretur i bjergene.

Adskillige danskere er blevet sigtet for at have delt de formodede terroristers video, der er optaget i forbindelse med drabet på de to unge kvinder, 24-årige Louisa Vesterager Jespersen fra Danmark og 28-årige Maren Ueland fra Norge.

Mandag faldt der dom i en af straffesagerne, hvor en kvinde blev idømt tre måneds betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste i 80 timer for at have delt drabsvideoen.

Den dømte havde tilstået, at hun havde delt videooptagelserne på den digitale beskedtjeneste Messenger, som ejes af det sociale medieplatform Facebook.

Hun blev ved retten i Næstved dømt for under særligt skærpende omstændigheder uberettiget at have videregivet billeder om private forhold under omstændigheder, som åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden, og det skete med henvisning til straffelovens paragraf 264 d.
Detaljerne i dommen kan du læse på rettens hjemmeside.

Den dømte skal betale godtgørelse for tort på 2000 kroner til hver af forældrene til den danske kvinde, der blev dræbt i Marokko.

Tilbage i marts blev 14 danskere sigtet for at have delt den meget omtalte drabsvideo fra Marokko. Det skete, efter at politiet havde modtaget 118 henvendelser om videooptagelserne.

Nogle af personerne er sigtet for at dele indhold, der vedrører andres private forhold, men enkelte er også sigtet for at billige terrorisme. 

I sidste uge tre personer anholdt af politiet og sigtet for ulovlig deling af drabsvideoen.

Samtidig advarede politiet andre nysgerrige mod at dele videoen fra Marokko eller lignende videoer med henvisning til, at det
er strafbart og kan have store konsekvenser, også for de efterladte.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *