Vidne beder om polititilhold mod Rasmus Paludan for at stoppe chikane

Kort efter Rasmus Paludan var blevet dømt for racisme, ringede han til den kvinde, der havde meldt ham til politiet og truede med at komme hjem til hende. Hun har nu bedt om polititilhold mod den højreekstreme youtuber.

Tekst og foto: Jens Work Kristensen

Forestil dig, at du har været indkaldt i retten i en sag om racisme, hvor det er dig, der er blevet svinet til med racistiske ytringer, og den tiltalte ender med at blive kendt skyldig.

Forestil dig så, at den dømte bagefter ringer til dig, og siger, at han kommer hjem til dig og laver en demonstration imod dig.

Det er lige netop, hvad der skete en fredag tidligere på måneden, efter straffesagen mod youtuberen Rasmus Paludan var afgjort med en betinget fængselsdom.


Trusler, opkald på telefonen, forhånende opslag på Facebook og YouTube – og altså også uvelkomne besøg hjemme på gaden – det er hvad den forurettede kvinde i racismesagen mod Rasmus Paludan nu bliver udsat for.

“Han ringede mig op og truede med at holde demonstration mod mig.”

Kvinden, der blev udsat for truslerne, kunne knap nok tro sine egne ører.

“Han sagde: “Jeg kommer hjem til dig. Har du en kommentar til det?” Og så kom han herud,” siger kvinden, der bor i Albertslund.

Hun fortæller, hvordan Rasmus Paludan lavede optagelser uden for huset, hvor hun bor.

“Han tog billeder af huset og døren,” fortæller kvinden, der nu frygter, at Rasmus Paludan bruger billederne til at gejle nogle af sine meningsfæller med højreekstreme holdninger op til at chikanere eller på anden vis gøre hende fortræd.

Kvinden er rystet over forløbet, og ikke uden grund. Hun har før været udsat for chikane fra Rasmus Paludan, og hun begynder efterhånden at tro, at han bliver beskyttet af nogen, eftersom han ikke bliver anholdt for at chikanere hende.

“Min advokat siger, jeg skal overveje at lave polititilhold, og det har jeg nu bedt om,” siger kvinden, som ikke er i tvivl om, at hun bliver udsat for stalking.

HovsaDeling.dk har bedt politiet oplyse, hvad det skete på stedet fredag den 5. april, men forgæves. Politiet henholder sig til, at der er tale om en personsag, selv om HovsaDeling.dk har bedt om en anonymiseret besvarelse af en række spørgsmål.

Til gengæld bekræfter Rasmus Paludan selv, at han efter domsafsigelsen fredag den 5. april henvendte sig til det kvindelige vidne og troppede op foran hendes hus.

Det skriver han i et indlæg på en hjemmeside tilhørende “Frihedens Stemme”, som beskriver sig selv som en tv-kanal.

“Frihedens Stemme har forsøgt at få en kommentar til denne artikel fra […], men hun smækkede røret på, da vi ringede til hende,” lyder det i indlægget på Frihedens Stemme, hvor Rasmus Paludan har anført sig selv som redaktør.

I går havde Rasmus Paludan igen meddelt politiet, at han ville holde “demonstration” i det kvarter i Albertslund, hvor det kvindelige vidne i racismesagen bor.

Den planlagte manifestation i går blev dog aflyst af politiet, og det skete med henvisning til de optøjer, Rasmus Paludans videohappening på Nørrebro søndag havde udløst. Tilsvarende har youtuberen får nej til at lave en demonstration på Nørrebro i dag.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *