EM 2020: Spot og forhånelse på sociale medier kan koste dig jobbet

To danske fodboldfans har trukket sig fra rollen som fan-værter til EM i 2020, fordi de blev indhentet af fortiden og hængt ud for deres usportslige opslag på Twitter.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Phillip Kofler/Pixabay

Det her er historien om, hvordan det kan koste dyrt at tale grimt om andre på sociale medier – også selv om det måske ikke er ulovligt.

I tilfældet her er det to danske fodboldfans, som har skrevet nogle forhånende opslag på Twitter, og nu rammer opslagene dem som en boomerang.

Det så ellers lovende ud, da de to fodboldfans blev udpeget til at lade danskerne op til fodbold-EM i 2020, hvor de blandt andet skulle fortælle om slutrunden på Facebook, Instagram og YouTube. Det fortalte Dansk Boldspil Union (DBU) fredag i sidste uge, som du kan se her.

Men så begyndte kritikken at hagle ned over de to udvalgte. Andre brugere af sociale midler kunne dokumentere, at den ene af de to havde svinet landsholdsmålmand Kasper Schmeichel til på Twitter. I et andet opslag gik det ud over Brøndby-fans. Og de to er også blevet beskyldt for at lave opslag med racistisk indhold.

Historien om de forhånende opslag nåede også at komme i avisen – og få dage efter måtte de to fans bide i græsset og trække sig fra posten som EM-værter.

“Det er blevet personligt på en måde, vi ikke bryder os om,” lød forklaringen fra de to i en video på Facebook.

DBU har efterfølgende taget afstand fra flere af de kritiserede opslag.

“Da vi er blevet gjort bekendt med tidligere ytringer fra de to værter, som vi ikke kan stå inde for som organisation, er vi glade for, at deres fodboldhjerter har talt, og de har valgt at trække sig,” siger Kenneth Reeh, adminstrerende direktør for DBU ifølge B.T.

“DBU ønsker at skabe et fællesskab på tværs af fodbold og i særdeleshed i det daglige arbejde med fodbold,” siger Kenneth Reeh ifølge artiklen i B.T., som du finder her.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *