Jæger dømt for at opfordre til drab på ulve i opslag på Facebook

31-årig mand fra Randers blev i dag idømt ti dages betinget fængsel for et opslag i en lukket gruppe på Facebook, hvor han i detaljer beskriver, hvordan man skyder en ulv.

Af Jens Work Kristensen
Foto: David Mark/Pixabay

Der er grænser for, hvad man kan tillade sig at skrive på sociale medier, og det gælder også i lukkede grupper, for eksempel på Facebook.

Det må en 31-årig mand fra Randers sande, efter at han i dag blev idømt ti dages betinget fængsel for at opfordre til drab på ulve på Facebook.

Den dømte skrev det meget omdiskuterede opslag tilbage i marts 2018.

“I opslaget skrev han i detaljer om, hvordan man skal skyde en ulv, og hvilke projektiler man skal bruge,” oplyser Østjyllands Politi på sin hjemmeside, hvor du kan læse mere om afgørelsen i sagen.

Politiet fortæller, at den 31-årige nægtede sig skyldig i retten, men han erkendte, at det var ham, der havde skrevet opslaget, som han selv beskrev som en ”opskrift”, men han afviste, at han med sin opskrift tilskyndede andre til at begå noget kriminelt. 

Den 31-årige blev idømt en betinget fængselsstraf efter straffelovens paragraf 136, stk. 1, som du kan læse mere om på danskelove.dk.

”Dommen viser, at man ikke kan skrive hvad som helst i det offentlige rum, uden at det får konsekvenser. Heller ikke selvom det sker i en lukket Facebook-gruppe,” konkluderer anklager Kirsten Skov-Petersen på politiets hjemmeside.

“Jeg er tilfreds med, at retten var enig i, at forholdet var omfattet af paragraffen om offentlig tilskyndelse til forbrydelser.  Sagen er meget principiel, og den vil nu blive forelagt statsadvokaten med henblik på en eventuel anke, ” siger anklager Kirsten Skov-Petersen. 

Den 31-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke sagen, oplyser politiet.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *