Paludans chikane-sag: HovsaDeling deler historien med de store medier

Berlingske Tidende bad HovsaDeling om hjælp, da avisen skulle skrive om Rasmus Paludans chikane mod en kvinde, der havde meldt ham for racisme.

Tekst og fotos: Jens Work Kristensen

Det er torsdag eftermiddag, og jeg er lige kommet ud fra et møde i Holstebro, da mobilen ringer.

Det er en journalist fra Berlingske Tidende, der vil spørge til en historie, han har læst på HovsaDeling. Helt konkret handlet det om artiklen “Vidne beder om polititilhold mod Rasmus Paludan for at stoppe chikane”.

Det var artiklen her, som fik Berlingske Tidende til at henvende sig til HovsaDeling for at bede om hjælp.

I artiklen i HovsaDeling fortæller kvinden, at Rasmus Paludan har ringet hende op og truet med at møde op hjemme på hendes adresse for at lave en slags demonstration. Han har også

Ud over trusler og telefonopkald har hun også været udsat for forhånende opslag på Facebook og YouTube.

Det lyder så grotesk, at et vidne i en straffesag om racisme risikerer at blive forulempet af den dømte, så det vil Berlingske Tidende også gerne skrive om.

Det er rart at høre, at kollegerne på de lidt større medier også læser HovsaDeling. Og journalisten fra Berlingske er glad, fordi HovsaDeling gerne vil hjælpe ham.

På det tidspunkt har HovsaDeling skrevet om Rasmus Paludans chikane mod den uheldige kvinde to gange. Første gang var få dage efter, at Rasmus Paludan var blevet dømt for racistisk propaganda i retten i Glostrup.

Kvinden, som er blevet chikaneret, er skuffet over, at politiet ikke har grebet ind, efter at hun har anmeldt Rasmus Paludan for chikane.

Politiet vil dog ikke udtale sig til HovsaDeling, men det betyder ikke nødvendigvis, at de ikke foretager sig noget i sagen. Det kan også skyldes hensyn til efterforskningen og hensyn til de involverede personer, så det må både HovsaDeling og andre medier respektere.

Senere ringer endnu en journalist for at spørge til artiklen i HovsaDeling. Og det ender med, at Berlingske Tidende skriver et helt opslag om Rasmus Paludans chikane mod kvinden i Albertslund.

I går blev Rasmus Paludan igen dømt for racistisk propaganda. Denne gang i Østre Landsret, som udmålte straffen til 14 dages betinget fængsel, og det svarer til dommen i byretten tilbage i april.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *