Dobbelt drabsmands video fra Halle lever videre på sociale medier

Den formodede gerningsmand bag skuddrabene i den tyske by Halle transmitterede live på streamingplatformen Twitch, og hans video blev også delt af etablerede nyhedsmedier. HovsaDeling fandt den hurtigt på Twitter.

Af Jens Work Kristensen

Endnu en gang er det lykkedes for en formodet drabsmand med ekstremistiske holdninger at vise sine ugerninger frem på sociale medier.

Onsdag blev to personer dræbt ved flere attentater i den tyske by Halle, hvor det bl.a. gik ud over brugerne af en jødisk synagoge.

Den formodede gerningsmand videofilmede det hele og transmitterede live på streamingtjenesten Twitch, som er en populær platform blandt mange unge med interesse for computerspil.

Twitch har selv oplyst, at fem personer kiggede med online under transmissionen, mens skudattentaterne stod på.

Og efterfølgende nåede cirka 2200 brugere at se videoen eller dele af videoen på Twitch, inden det lykkedes for streamingtjenesten at fjerne videoen fra sin egen platform.

Den formodede gerningsmand blev anholdt af politiet, men det forhindrede ikke spredningen af hans optagelser, som både kan være blevet delt blandt tilfældige brugere, og også er blevet viderebragt af etablerede medier.

Det tog derfor ikke HovsaDeling lang tid at finde frem til videoen på nettet. Nyhedsmediet i24news, der har hjemme i Gaffa i Israel, har nemlig delt en redigeret version af optagelserne på sin profil på Twitter.

Her kunne man blandt andet se den formodede gerningsmand åbne sidedørene til en bil og rode med nogle tasker, og der er også optagelser, hvor han går hen ad gaden, og hvor han sidder ned og taler direkte ind i kameraet.

HovsaDeling har spurgt i24news om begrundelsen for at dele den formodede attentatmands videooptagelser på nettet, men havde ikke fået noget svar, da artiklen her blev skrevet.

Andre brugere af Twitter var meget direkte i deres kritik over for i24news og beskyldte nyhedsmediet for at bidrage til at promovere ekstreme holdninger og handlinger.

Flere medier kan i detaljer fortælle, hvordan den formodede gerningsmand fra Halle bl.a. erklærer, at han ikke tror på nazisternes forfølgelse og massedrab på jøderne under Anden Verdenskrig, også kendt som holocaust.

I sin video hylder den 27-årige mand fra Halle også en anden attentatmand med ekstremistiske holdninger, nemlig terroristen bag massakrene mod to moskeer i Christchurch i New Zealand tidligere på året, hvor 51 personer blev dræbt.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *