Politikere tager afstand fra racismedømt kollega, som bare vil skabe had

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er bare én af de fremtrædende politikere, der tager klart afstand fra Rasmus Paludans hadefulde ytringer og forhånelser. Han er kun ude på at skabe splid og få opmærksomhed.

Tekst og foto: Jens Work Kristensen

Da urolighederne brød ud på Nørrebro i København søndag, lignede det ved første øjekast en klar sejr til youtuberen Rasmus Paludan.

Det er ham, der gang på gang opsøger konfrontationen for at lave videoer til brug som propaganda på sociale medier som YouTube og Facebook.

Det er ganske enkelt det, han kan.

Men noget tyder på, at Rasmus Paludan havde forregnet sig, for reaktionerne fra flere politikere er ikke til at tage fejl af: De har ganske enkelt gennemskuet, at Rasmus Paludan kun er ude på at skabe konflikter, og at han benytter sig af forhånelser, der kan være med til at marginalisere udvalgte grupper af befolkningen.

“Lad ikke nedsættende handlinger rettet mod bestemte grupper i DK ødelægge vores sammenhold,” skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen på Twitter.

“Helt enig,” lyder det fra Pernille Skipper fra Enhedslisten som kommentar til Lars Løkke Rasmussens standpunkt.

Det, som nu står klart for flere og flere, er, at Rasmus Paludan bruger forhånelser i ord, fagter og handlinger i et bevidst forsøg på at tirre blandt andre muslimske borgere og fremprovokere en eller form for reaktion, også om det så koster ham selv nogle slag. Eller en løbetur eller det, som er værre.

Også justitsminister Søren Pape Poulsen kan se, at Rasmus Paludan bevidst forsøger at provokere folk.

https://twitter.com/SorenPape/status/1117479104188747776

Tidligere på dagen søndag havde Karsten Hønge, retsordfører for SF, sagt fra over for Rasmus Paludans metoder i et interview med HovsaDeling.dk.

Videooptagelserne, som Rasmus Paludan får nogle hjælpere til at lave, bliver spredt via de sociale medier. Og for dem, der ikke kender Rasmus Paludans arbejdsmetoder, kan det ved første øjekast se ud, som om han er offer for tilskueres umotiverede vrede, i de tilfælde hvor det går galt.

Men det sker altsammen på beregning, ligesom Rasmus Paludan også nøje vælger at lave sine videohappenings på steder, hvor han forventer at kunne ramme flest muligt med muslimsk baggrund.

Dermed sætter han politiet på en ekstra vanskelig opgave, som alene i år har kostet cirka seks millioner kroner.

Og så er skaderne ved optøjer som i København søndag i øvrigt ikke talt med.

Efter søndagens optøjer i København må det stå klart for de fleste, at nogle af Rasmus Paludans kritikere retter deres kritik eller vrede mod politiet.

Politiet har blandt andet til opgave at sikre, at der ikke bliver fysisk kontakt mellem Rasmus Paludan og de tilskuere, som han forsøger at provokere. Lykkes det ikke, er det også politiets opgave at anholde eventuelle voldsudøvere.

Hvad der kom ud af det ved optøjerne i København, rapporterede flere medier om søndag. Live-dækningen på dr.dk giver et indtryk af forløbet søndag aften og natten til mandag:

https://www.dr.dk/live/nyheder/live/2866778

Zenia Stampe fra De Radikale mener dog ikke, at politiet skal påtage sig rollen som barnepige og bodyguard for Rasmus Paludan. Det skriver hun om på Facebook:

Den dom, som Zenia Stampe henviser til, er Rasmus Paludans betingede fængselsdom for racistisk propaganda.

Her gør DR status for urolighederne i København dagen derpå:

https://www.dr.dk/nyheder/indland/23-er-anholdt-efter-optoejer-i-koebenhavn

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *