Sigtet for at dele fotos af 720 kvinder fundet på Facebook

Politiet har sigtet en 24-årig mand for at publicere et katalog med hundredvis af billeder af kvinder, som manden tilsyneladende har navngivet ved hjælp af personlige oplysninger fundet på Facebook.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Pixabay

Forestil dig, at dine private og intime billeder blev kopieret fra sociale medier og publiceret i et online katalog, hvor der tilmed bliver sat navn på dig såvel som hundredvis af andre mennesker, der ufrivilligt indgår i samlingen.

Det er tilsyneladende sket for 720 kvinder, der alle er blevet udstillet på nettet.

Sagen bliver i øjeblikket efterforsket af politiet, som foreløbig har sigtet en 24-årig mand for ulovlig deling. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

Den 24-årige har været anholdt i sagen, og politiet sigter ham for blufærdighedskrænkelse og for uberettiget videregivelse af billeder af private forhold. Under afhøringen har han erkendt sin rolle i sagen, skriver politiet i en pressemeddelelse om sagen.

”Vi tager delingssager af intimt materiale meget alvorligt. Det er dybt krænkende for borgerne at få delt intime billeder,” lyder det fra vicepolitiinspektør Frank Olsen, Nordjyllands Politi.

Politiet vurderer, at de billeder, der er brugt i indholdsfortegnelsen i det ulovlige katalog, er fundet på Facebook.

For god ordens skyld: Billedet, der illustrerer denne artikel, er et modelfoto, der publiceres med accept fra fotobureauet Pixabay.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *