Minister vil stille bloggere til ansvar for indhold på sociale medier
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) mener, brugere af sociale medier skal kunne stilles til ansvar efter de regler, der gælder for pressen. Udmeldingen kommer, efter en blogger lagde et selvmordsbrev på Instagram.
Af Jens Work Kristensen
Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Hvem har ansvaret for, hvad der bliver skrevet og delt på de sociale medier?
Spørgsmålet bliver rejst af børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, som efterlyser klart definerede regler for, hvad man kan og må.
Hun stiller skarpt på bloggere eller influencere med “en meget stor gruppe af følgere på de sociale medier,” uden at hun dog sætter antal på følgerne.
Det skriver Pernille Rosenkrantz-Theil på Twitter i dag, og emnet gav også anledning til omtale både på de sociale medier i øvrigt og
i de konventionelle medier.
Ministerens udmelding kommer efter, at en kvindelig dansk blogger havde lagt et nødråb på sin Instagram-profil, hvor hun gav udtryk for, at hun overvejede at begå selvmord.
Flere eksperter har over for DR givet udtryk for, at det er en dårlig idé at dele selvmordstanker på sociale medier, fordi det i værste fald kan inspirere andre.
Derimod anbefaler de at henvise alle, der overvejer selvmord, til rådgivning.
Den opfordring bringer HovsaDeling videre her:
Hvis du går med selvmordstanker, kan du kontakte Livslinien, der rådgiver og taler med folk, der tænker på at begå selvmord.
Livslinien træffes på 70 201 201 alle dage fra kl. 11 til 04. Du kan læse mere på Livsliniens hjemmeside, hvor der også er mulighed for at skrive til en rådgiver.