Internet-chefer kritiserer Facebook efter terror i New Zealand

New Zealands premierminister Jacinda Ardern bliver bakket op af topcheferne for tre store teleselskaber i kritikken af de sociale medieplatforme.

Af Jens Work Kristensen

Topcheferne fra tre teleselskaber har skrevet et åbent brev til Facebook, Twitter og Google, hvor de kritiserer de store sociale medieplatforme for at være for dårlige til at forhindre spredningen af skadeligt indhold, sådan som det skete ved live-streamingen af en video fra terrorangrebene i Christchurch i New Zealand fredag i sidste uge.

“Vi mener, samfundet med rette kan forvente, at virksomheder som jeres tager mere ansvar for indholdet på deres platforme,” skriver direktørerne for teleselskaberne Spark, Vodafone and 2degrees, som bl.a. leverer bredbånd i New Zealand.

Dermed bakker de op om New Zealands premierminister Jacinda Ardern, som har være ude med skarp kritik af de sociale medieplatforme.

De tre top-chefer foreslår, at der bliver indført nye regler, som blandt andet omfatter bøder til sociale medieplatforme, som er for langsomme til at fjerne ulovligt indhold. Og så vil de tre direktører i øvrigt gerne sidde med ved bordet, når stramningerne skal diskuteres.

“Der skal gøres mere for at forhindre rædselsvækkende indhold fra at blive lagt på nettet.”


Simon Moutter fra Spark, Jason Paris fra Vodafone NZ og Stewart Sherriff fra 2degrees.


Og så får direktørerne for de tre teleselskaber også lige fortalt, at de selv gjorde en indsats for at bremse spredningen af terrorvideoen, da de blev opmærksomme på, at den blev delt på nettet.

De tre teleselskaber tog det hidtil usete skridt, at de lukkede for internetadgangen for hjemmesider, der viste attentatmandens videoer, skriver de tre direktører, som er Simon Moutter fra Spark, Jason Paris fra Vodafone NZ og Stewart Sherriff, 2degrees.

Klik her hvis du vil læse hele det åbne brev, som de tre internet-chefter har skrevet til Mark Zuckerberg fra Facebook, Jack Dorsey fra Twitter og Sundar Pichai fra Google.

Foto: Pixakult/Pixabay

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *