Fem måneder i fængsel for deling af nøgenbilleder af ekskæresten

Grov sag om omfattende deling af intime billeder udløser fængselsstraf til 40-årig mand fra Hvidovre, som er dømt for at dele hundredvis af intime billeder af sin ekskæreste på nettet.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Erika Wittlieb/Pixabay

Det kan koste dyrt at dele nøgenbilleder af andre uden deres samtykke, og især hvis det sker i en ond hensigt.

Det må en 40-årig mand fra Hvidovre sande, efter at han er blevet idømt fem måneders fængsel for at dele cirka 750 intime billeder af sin tidligere kæreste på en lang række hjemmesider.

Manden blev dømt for at have uploadet de mange billeder via en såkaldt lagerapplikation på internettet, og for at have opfordret andre brugere til at dele de intime billeder. Det oplyser politiet på sin hjemmeside.

Efterforskningen i sagen har vist, at billederne er blevet delt på cirka 200 forskellige hjemmesider.

“Dette er en af de hidtil groveste sager, vi har set i forbindelse med hævnporno – og det er i det lys, man skal se straffen,” vurderer senioranklager Rashid Elkott.

Det spiller også ind, at manden tidligere er blevet dømt i en sag om ulovlig deling billeder.

“Også i 2013 blev den 40-årige dømt for at have delt intime billeder af kvinden. Denne gentagelse har haft en skærpende betydning for dommen,” oplyser politiet.

Dommen i sagen faldt i sidste uge, og retten vurderede, at en del af straffen skulle gøres betinget. Den dømte overvejer nu, om han vil anke, oplyser politiet.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *