Anholdt for at kalde kvinde for ”hest” på Facebook

Det kan koste dyrt at skrive noget grimt på sociale medier. Det måtte en britisk kvinde sande, efter at hun blev anholdt i Dubai og sigtet for sine nedladende ytringer på Facebook.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Bhakti Iyata/Pixabay

Der kan være stor forskel på grænsen for ytringsfrihed rundt omkring i verden.

Nogle steder kan det koste fængsel at skrive noget nedsættende om andre på sociale medier.

Hvis man rejser til et meget fremmedartet land, kan det derfor være en god idé at undersøge, om der er særligt restriktive regler – medmindre man ved med sig selv, at man altid opfører sig eksemplarisk på sociale medier.

Det gælder for eksempel i dele af Mellemøsten, hvor man risikerer at blive anholdt for at skrive grimt om andre.

Helt konkret skete det for en 55-årig britisk kvinde, som blev arresteret den 10. marts, da hun rejste til Dubai for at deltage i sin eksmands begravelse.

Laleh Shahravesh blev anholdt og sigtet for ærekrænkende ytringer på Facebook. Her havde hun for flere år siden skrevet flere nedsættende kommentarer om eksmandens nye forlovede og senere hustru. Det fortæller den britiske tv-station BBC.

”Du forlod mig for denne hest,” skrev hun ifølge BBC til sin tidligere mand.

Og mudderkastningen på Facebook fortsatte:

”Du giftede dig med en hest, din idiot,” lød det i et andet opslag.

Det ville eksmandens nye hustru ikke finde sig i, så hun meldte ifølge BBC kvinden til politiet, og da Laleh Shahravesh senere kom til Dubai, blev hun anholdt og sigtet for ærekrænkelse.

Ifølge BBC var Laleh Shahravesh varetægtsfængslet i en måned, inden sagen blev afgjort med en bøde på 5600 kroner.

Og det kunne være gået langt værre, vurderer lederen af kampagnen ”Detained in Dubai”, som hjalp med at skabe opmærksomhed om sagen i Dubai.

”Uden opmærksomhed fra den internationale presse og synliggørelsen over for myndighederne i Forenede Arabiske Emirater kunne sagen være fortsat i mindst et halvt år,” sagde Radha Stirling fra ”Detained in Dubai” til BBC.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *