Formodet morder viste sine våben frem på Instagram før drab på præst i Iran

Iransk politi har anholdt adskillige personer for at bakke op om en formodet drabsmand, som først viste sine våben frem på sociale medier og derefter gik ud og skød en muslimsk præst.

Af Jens Work Kristensen
Foto: Galaxy Media AF

Først var det New Zealands premierminister Jacinda Ardern, der advarede mod risikoen for, at sociale medier bliver misbrugt i forbindelse med drab eller terrorhandlinger.

Så fulgte Frankrig trop, og nu er det Iran, der markerer sig i debatten om sociale medier.

Det iranske politi efterforsker i øjeblikket en sag med omdrejningspunkt i byen Hamedan i det vestlige Iran, hvor en muslimsk præst blev skudt ned og dræbt ved højlys dag. Det skriver Globalnyt.dk om i dag i samarbejde med HovsaDeling.dk.

Efterfølgende er adskillige personer blevet stillet til regnskab, fordi de har udtrykt sympati med attentatmanden, blandt andet på sociale medier. Allerede i løbet af det første døgn efter drabet havde politiet anholdt 32 personer, som havde bakket op om attentatmanden. Det skriver BBC Monitoring.

Sagen får nu Irans åndelige leder, Ayatollah Khamenei til at advare mod farerne i cyberspace.

”Præstens (formodede, red.) drabsmand havde offentliggjort fotos af sig selv på Instagram, hvor han holder fire typer skydevåben i hænderne,” lyder det fra Irans åndelige leder, Ayatollah Ali Khamenei ifølge BBC Monitoring.

”Cyberspace er blevet en del af folks hverdag. På trods af nettets fordele er der også store risici,” siger Ayatollah Khamenei.

Nogle af billederne af den formodede drabsmand kan i øvrigt fortsat findes på sociale medier.

I dag kunne man for eksempel finde manden i et indslag på YouTube, hvor nyhedsmediet Galaxy Media AF fortæller om drabssagen på persisk. Vi skal advare om, at der også er fotos fra drabsstedet i indslaget.

Det hører med til historien, at den formodede attentatmand blev dræbt i en skudveksling med politiet mindre end 24 timer efter drabet på præsten.

Besøget i Iran er gennemført med støtte fra Udenrigsministeriets Oplysningspulje, Ophavsretsfonden og Pressens Uddannelsesfond.

Del artiklen, smid et like og følg HovsaDeling.dk:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *